Omgeving in beeld

Gelegen tussen het “oude land” en de grote meren. Vanuit Kraggenburg kun je genieten van de wijdse polder vergezichten of naar de prachtige natuur in Brederwiede. Je kunt veel beleven in de bos- en waterrijke Zuidoosthoek van de Noordoostpolder. Overnacht in Kraggenburg en laat je verrassen door de veelzijdigheid van dit unieke polderland en ervaar de rust die er vanuit gaat. 

Vanuit Kraggenburg is er genoeg te zien en beleven. Een aantal tips en suggesties:

Dichtbij genieten

Als jeop de dijk bij het Zwarte Meer fietst of wandelt, sta dan even stil bij ‘Pier + Horizon’ . Dit landschapskunstwerk ligt precies tussen het nieuwe landschap van de Noordoostpolder en het oude landschap van Noordoost Overijssel in en kijkt uit over Vogeleiland in de richting van Genemuiden. Je bent precies op de plek waar vroeger een strekdam heeft gelegen. ‘Pier en Horizon’ maakt deel uit van het kunstproject ‘landartflevoland‘.

Geniet nog meer in de buurt van onze huisje; bijvoorbeeld Oud-Kraggenburg.  Oud-Kraggenburg ligt nu op een terp midden in het polderland. Vroeger een veilige vluchthaven voor schepen die voeren op de Zuiderzee, nu een holistisch centrum met tal van activiteiten. Sta eens stil en beeld je in dat al het groen eerder water was. Dichterbij liggen drie wandelbossen, Voorsterbos, het unieke Waterloopbos (kunstwerken) en het jongste bos van Nederland, het Wendelbos. Vollenhove en Blokzijl zijn gezellige havenstadjes, ooit gelegen aan de Zuiderzee, zij zijn een bezoekje (op de fiets) zeker waard. Giethoorn, Belt-Schutsloot en de Weerribben (nationaal park) zijn prachtige plaatsen om te ontdekken. En wat te denken van Kalenberg, Dwarsgracht en Muggenbeet, onbekend maakt onbemind wordt wel eens gezegd.
Als je toch liever naar een grotere stad wilt, dan zijn Emmeloord, Meppel en Kampen dichtbij. Je vindt er winkels, goede restaurants, musea en markten.

In omgeving te bezoeken

Heerlijk fietsen

  • Fietsroutes; onze huisje ligt aan route8317 (25 km), download de kaart Routekaart-Route-8317, Lichtbakenroute (50 km), het rondje Zwarte Meer (50 km) is echt verrassend.
    Rondje Kraggenburg-Vollenhove-St. Jansklooster (46 km) en de Zuiderzee eilandroute (42 km). Er ligt een gratis routeboekje voor je klaar.
  • Op https://www.nederlandfietsland.nl/ vind je mooie fietsroutes die voor de deur langs komen. Knooppunt routes liggen vlakbij het huisje.

Verrassend wandelen

  • Ontdek wat wij Nederlanders uit het water hebben gewonnen en gemaakt tot wat het nu is op het Pionierspad.
  • Het nagelnieuwe Christoffelpad loopt vlakbij door Vollenhove en nodigt je uit voor heerlijke 2-daagse wandeling.

Een selectie van foto’s gemaakt door onze gasten en eigen foto’s om sfeer te proeven. Echt ervaren zodat alle zintuigen, horen, voelen, ruiken en proeven aan bod komen kan alleen ter plekke. Voel je WELKOM in Zee-van-Tijd in Kraggenburg.
Klik op de foto voor groter en kleur.